Murmester Hilleren – Topp kvalitet på murhus i Bergen


Vi kan levere drømmeboligen din i Bergen. Murhus er et kostnadsbesparende alternativ med tanke på vedlikehold. I Bergen har vi mye nedbør som medfører større slitasje på hus. Vi ser at mange i dag ønsker mer vedlikeholdsfrie løsninger på huset sitt, og hva er vel bedre en bygge seg et murhus.

Få et varig utradisjonelt hus i Bergen

Vi anbefaler kunder å tenke funksjonalitet og praktisk egenskaper fremfor design og form. I noen hus av nyere dato ser man at tak utstikk er helt fjernet og at tak er helt flate.

Nedløps rør som går inne i veggkonstruksjonen. Dette er noe vi ikke anbefaler. Spesielt ikke i nedbørstunge områder som Bergen. Dette fordi sluk på tak kan gå tett. Tak utstikk tar av for vær belastning på veggen. Nedløpet bør være synlig, fordi det kan regne så mye at nedløpet blir underdimensjonert for nedbøren, og det oppstår vannskader.

Beslag

Beslag er meget viktig for å ivareta utsatte områder. Det er viktig med kunnskap om bruk av beslag. Hva gjelder dimmensjonering. Underliggende kodens problematikk, montering.

Gode grunner til å velge murhus i Bergen

  • Murhus står seg over tid
  • Ser mer stansmessig ut
  • Tørr å velge litt mer utradisjonelt
  • Lette og simple fasadeløsninger vil være dyre over tid
  • Murhus er med på å heve nabolaget sitt uttrykk.
  • Viktig å ha kompetanse på vestlandsklima og om hvilken produkter og løsninger som einer seg best.
  • Murhus er foretrukket av utleiere. Murhus holder seg bedre og krever mindre vedlikehold
  • Murhus er generelt sterkere mot slitasje, spark, brann osv.
  • Murhus demper godt mot snakke, tale og lyder. (Luftlyd)
  • Trehus produsert med hurtigvoksende gran med dårlig impregnering som må være miljøtilpasset vil råtne og falle raskt verdi. Murhus er det virkelige miljøvennlige huset
Lavt vedlikeholdsbehov: Bygger du i mur kan du glemme utvendig vedlikehold i mange år.

Velger du murhus i Bergen er fordelene at de nesten er vedlikeholdsfrie, de holder vanligvis med ny puss. Det betyr ikke bare mye mindre arbeid, men også betydelige besparelser rent økonomisk.

Lydisolasjon: tunge konstruksjoner demper støy.

Den tunge konstruksjonen som murhus gir, demper støy utenfra. God lydisolasjon er viktig for trivselen. Spesielt i urbane strøk som her i Bergen og der det er mye trafikk.

Fuktsikkerhet: I murhus får du hverken sopp eller råte.

Murhus har meget god bestandighet mot fuktpåkjenninger som vi har her i Bergen. I tillegg inneholder de ikke bestanddeler som gir grobunn for mugg og sopp.

Pustende: Murhus bygges ikke inn i plast

Det er påvist at folk med astma/allergi har fordeler med å bo i murhus fordi det er ett hus som puster. Murhus er ikke utsatt for råte eller andre skadedyr og det er minimalt med vedlikehold. Det har også den fordel med at det er varmt og godt om vinteren og svalt og behagelig om sommeren.

Brannsikkerhet: Mur og betong brenner ikke.

Murmester Hilleren har lang tradisjon for å løse spesielle oppdrag for mange ulike type kunder i Bergen. Er du på jakt etter en leverandør på murhus har du kommet til riktig side. Vi fokuserer på å levere med stor vekt på miljø, økonomi og fleksibilitet. Om du lurer på noe, eller om du ønsker pris på et prosjekt, ta kontakt med oss for en uforpliktende prat. Vi har lang erfaring som murer av murhus og kan helt sikker være behjelpelig med gode råd til deg.

Tips til et vakkert murhus

Ton alt ned. Bland inn andre vedlikeholdsfrie materialer.
Man kan blande inn keramiske plater pusset med farget pussesystem. Man kan også bruke blueclad eller sto system.
Dette blir da konstruert som en luftet kledning.
Bruk fagfolk med kompetanse på mur til å ivareta ditt murhus :
Design huset etter tomten. Da utnytter du tomten og får frem de beste egenskapene.

Flere valgmuligheter på murhus

Flere typer mur/gråstein
Teglmur (Mursteinshus)
Isoblokkhus

Ta kontakt med oss dersom du lurer på noe. Vi er behjelpelig med gode råd.

Murmester Hilleren – Bygg vedlikeholdsfritt – Velg murhus